TEMEL DERSLER
* FEN VE TEKNOLOJİ
Fen ve teknoloji dersinde öğrencilerimizin fen ve teknolojinin doğasını anlaması amaçlanır. Fen bilimleri olarak bilinen fizik, kimya ve biyoloji bilimleri arasındaki ilişkiyi anlayan öğrencilerin bu ilişkiyi teknoloji ile bütünleştirmesi istenir.
* MATEMATİK
Okulumuzda matematik öğretiminin temel amacı; öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını dikkate alarak matematiği sevmelerini sağlamak, çocuklarımızın bilgi, kavrama, analiz, sentez ve değerlendirme yapabilme güçlerini geliştirmek, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerisini onlara kazandırabilmektir.
* TÜRKÇE
Okulumuzda Türkçe dersleri öğrencilerin okuma-anlama becerilerini geliştirmeyi esas almaktadır. Bununla birlikte sınavlara yönelik dil bilgisi öğretimi yapılmaktadır. Türkçe dersinin kazanımlarını pekiştirmek amacıyla okulumuzda konunun özelliğine göre hazırlanan ders içi etkinlikler, akıllı tahta destekli işlenişler, yazma çalışmaları, ofis dersleri, münazaralar ve geziler başta olmak üzere çeşitli teknikler kullanılmaktadır.
* SOSYAL BİLGİLER
Sosyal bilgiler dersinin amacı; öğrencinin karşılaşabileceği sorunların çözümünde kullanabileceği bilgi, tutum ve becerilerini geliştirerek yaşadığı toplumla uyum içinde olmasını sağlamaktır.
UYGULAMALI DERSLER
* BEDEN EĞİTİMİ
Beden eğitimi dersi öğrencilerin sportif beceri gelişimlerinin yanı sıra fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini sağlamayı hedefler. Koşu, atlama, atma, yürüme, sıçrama, yuvarlanma, dayanmalı aşma, kaldırma ve taşıma, tırmanma, asılma ve sallanma, denge alıştırmaları, top alıştırmaları ile öğrenciler beden eğitimi ve spor sağlık bilgilerini teorik ve uygulamalı olarak öğrenir.
* GÖRSEL SANATLAR
Görsel sanatlar dersinin amacı yaratıcı, duyarlı, kendine güvenen, çevresini inceleyen ve algılayan, duygu ve sezgilerini ifade eden, yorumlayan, olumlu ilişkiler kuran, iş birliğine dayalı öğrenme tekniklerini geliştiren, ilkelere, sanata ve kültürel değerlere saygılı, sanat bilincine ve genel kültüre sahip bireyler yetiştirmektir.
* MÜZİK
Müzik eğitimindeki temel amaç, çocukta müzik sevgisini uyandırmak, hayal dünyasında müzik imgesini geliştirmek, ritim duygusunu ve kulak duyarlılığını fark etmesini sağlamak ve bunu geliştirmektir.
* TEKNOLOJİ VE TASARIM
Teknoloji ve tasarım dersi öğrencilerin estetik duyarlıklarını ve tasarım yeteneklerini geliştirmeleri için gözlem, araştırma, sorgulama, sonuç çıkarma ve yaratıcılık özelliklerine önem vererek ön planda tutar. Sanatsal duygu ve düşünceleri kazanmaları, öğrendiklerini günlük yaşamda kullanabilmeleri için öğrencilere fırsat verir. Grup çalışmaları ve ortak projeler yaparak birlikte iş yapmanın ve paylaşmanın keyfini yaşarız.
* DRAMA
Drama eğitimindeki amaç; özgüveni gelişmiş, özgün, özgür, disiplinler arası ilişki kurabilen, estetik algıya sahip bir bireyin oluşumuna katkıda bulunmaktır. Drama; bireyin kişilik kazanması, çevresini algılaması ve onunla bilinçli ilişkiye geçmesi, düşünceyi eyleme dönüştürme yeteneğini geliştirmesi, birlikte üretebilmeyi öğrenmesi, kendini en iyi şekilde ifade edebilmesi ve bedensel esneklik kazanmasında en önemli yollardan biridir.
* ROBOTİK KODLAMA
Robotik Kodlama eğitimi öğrencilerimize takım çalışması, proje temelli düşünme, matematik, bilim, problem çözme ve daha pek çok alanda beceri kazandırmaktadır.
Öğrencilerimiz bu eğitimle kendi hayal ettikleri robot figürlerini tasarlarken elektronik dünyasının dili “kodlama yapmayı” öğrenecekler. Değişik eğlenceli oyunlarla ve materyallerle yapılan çalışmalar sonucunda çocukların mühendislik algıları oluşacak ve gelişecektir. Çocukların zekâ gelişimine destek olacak bu eğitim aynı zamanda onların yaratıcılıklarına ve akademik başarılarına da katkı sağlayacaktır. ...