Fen Bilimleri Okulları olarak okul süreci üniversite sınavı hedeflenerek planlanır.

Yoğunlaştırılmış ders programı, ek çalışmalar ve birebir özel ders eğitimleri ile Türkiye’nin önde gelen Üniversitelerine öğrenciler yetiştiriyor olacağız.

Eğitim-öğretim faaliyetleri 09:00-16:00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Öğrencilerimizle 16:10-16:50 saatleri arasında ek tüt çalışması yapılmaktadır.

Hafta sonu eğitim öğretim faaliyetleri 09:30-15:00 saatleri arasında yapılmakta olup, ağırlıklı üniversiteye hazırlık dersleri verilmektedir.

Sınav ve test teknikleri öğretilerek öğrencilerimize üniversite sınavında başarıya ulaşma yollarını keşfetmeleri adına rehberlik yapılır.

Öğrenci merkezli eğitim anlayışımızı uluslararası sınıf yerleşim standartlarına uygun eğitim ortamında gerçekleştirerek öğrencilerin derslerde kolay öğrenmeleri sağlanır.

Konu anlama ve pekiştirmeye dayalı ders ve uygulamalı dersler ile öğrenciler ders saatlerini en verimli şekilde kullanabiliyor. Ders saatleri içerisinde öğrenciler hem derslerini hem de ödevlerini okulda yapabiliyor.

Uyguladığımız sistematik ders çalışma teknikleri ile öğrencimizin öğrenme disiplini kazanması sağlanır.

Öğrenciler akıllı defter ve uygulamalı soru kitaplarıyla öğrenimlerini akademik başarıya ulaştırabiliyor.

Yeni sınav sistemine göre tasarlanmış konu kavrama ve değerlendirme testleri ile, öğrenci öğrenmeyi bol alıştırmalar sayesinde kalıcı kılabiliyor.

Eğitim Öğretim yılı içerisinde uygulanacak TYT ve AYT denemelerinden oluşan 12 adet deneme sınavı ile öğrencilerimize sınav stratejileri kazandırılır.

Öğrencilerimize hedef belirleme ve meslek tanıtımları yaparak doğru tercihe yönelmesi sağlanır.

Etütler ile öğrencimizin eksiklerine yönelik çalışmalar yapılır.

Öğrencimiz için periyodik olarak hazırlanan akademik gelişlim bülteni ve yabancı dil gelişim bülteni ile öğrencinin öğrenme haritası çıkarılır. Öğrenme eksiklikleri uzman eğitim koçları tarafından belirlenip ek çalışmalar ile tam öğrenme sağlanır.

Eğitim Koçları her hafta öğrenciler ile koçluk seansı; aylık periyotla veliler ile öğrenci gelişim görüşmeleri yaparlar.

Psikolojik testler ile öğrenme eksikleri tespit edilip, önlemek için çalışmalar yapılır.

Öğrencilerimize konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik pratik yabancı dil programı uygulanır.

Öğrencilerin yetenekleri ile uyumlu kişisel gelişimlerini destekleyici sosyal kulüp çalışmaları yapılır.

Öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimini destekleyici aktivite çalışmaları yapılır.

Öğrencilere uygulanan envanterler ile ilgi ve yeteneklerinin yönetimi ve kariyer planlaması sağlanır.

Üniversite tercihinde öğrencimize "profesyonel tercih hizmetleri" sunulur.

Fen Bilimleri Okulları Rehberlik Servisi tarafından üniversite hazırlık gruplarına üniversite tanıtım gezileri düzenlenmektedir. Bu gezilerinin amacı, öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olmak, üniversite kültürünü deneyimlemelerini sağlamaktır. Bu sayede öğrenciler üniversitelerin mevcut olanakları, bölümleri, öğrenci yaşamı gibi konularda yerinde bilgi edinmiş olurlar. Fen Bilimleri Koleji olarak yapılan üniversite tanıtım gezilerinin, öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırdığına ve bakış açılarını daha da genişlettiğine inanıyoruz.